Kezdőlap Bemutatkozás

Bemutatkozás

Településünk Budapestől 220, Szombathelytől 25, Soprontól 40 kilométerre fekszik, városunk megközelíthetőségéről ide kattintva térképről is tájékozódhat.  Bük 1996 óta a Nemzet Sportvárosa, a sportcentrum és a sportcsarnok az elmúlt bő másfél évtizedben számos rangos sporteseménynek adott otthont. Rendeztek a sportpályán UEFA labdarúgó utánpótlás minitornákat, és játszottak itt női U19-es foci Európa-bajnoki csoportmérkőzést is.

A sportcsarnokban tartottak röplabda Savaria-kupát, Pannon kosárlabda tornát, de szerepelt itt a férfi és női kézilabda-válogatott is. A labdajátékok képviselői mellett a csarnokban visszatérő vendégek az utánpótlás korú vívók és a korosztályos birkózó válogatottak is. A csaknem 500 nézőt befogadni képes, hat öltözővel, szertárakkal, büvével rendelkező létesítmény 1995-ben épült, küzdőtere több, mint 1000 négyzetméteres. Az automata térelválasztó függönynek köszönhetően osztott edzésekre is van lehetőség. 

A nyugodt környezet, kellemes klíma, udvarias kiszolgáló személyzet, szálláshelyek széles választéka, kifogástalan minőségű pályák tökéletesen alkalmassá teszik városunkat a színvonalas vendéglátásra. Ezt az utóbbi években egyre többen ismerték fel a sportgazdaságban dolgozók közül is, így gyorsan virágzásnak indult a sportturizmus. Számos komoly nívót képviselő együttes érkezett ide edzőtáborozni, egyebek mellett Oroszországból, Olaszországból, Spanyolországból, Izraelből, Ukrajnából, de még az Egyesült Arab Emirátusokból is. Természetesen a belföldi csapatok is ismerik és elismerik a sportcentrum szolgáltatásait, lehetőségeinket tovább bővítette a 2012 őszén épített műfüves játéktér, és a hozzá kapcsolódó, közel 500 szurkoló befogadására alkalmas lelátó. Az önkormányzat további fejlesztésekben gondolkodik, hogy a Bükre látogató csapatokat a jövőben még jobban ki tudjuk szolgálni. 

Kapcsolódó képek

További hírek

Még több hír

Friss fotók

DVTK felkészülési mérkőzés
További képek

Friss videók

Műfüves pályát avattak Bükön
További videók

Facebook

Foglalási naptár

Foglalási naptár