Kezdőlap Friss hírek Nagy siker volt a 2017-es olimpici

Nagy siker volt a 2017-es olimpici

Sportcentrum Bük Sportcentrum Bük 2017. március 17. 09:50

Több ezren látogattak ki március második hétvégéjén a büki sportcsarnokba, ahol a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület szervezésében rendezték az Olimpici Párbajtőr Grand Prix-t, amely a 2016/17-es sorozat negyedik állomása volt egyben.

- Évek óta visszajáró vendégek vagyunk Bükön, de talán elmondható, hogy a mostani volt a legjobban szervezett versenyünk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy 590 indulónk volt, ami tíz fővel meghaladta az eddig leglátogatottabbnak számító, a budapesti Vasas SC által szervezett viadalt. Ez nagy büszkeség klubunknak, Bük városának és a pártoló Bükfürdőnek is! - értékelt Málics Róbert, a rendező szombathelyi egyesület vezetője, hozzátéve: szervezőkkel, edzőkkel, szülőkkel, közönséggel együtt több ezren töltötték a péntektől vasárnapig terjedő időszakot Bükön, hozzájárulva ezzel a település idegenforgalmához.

Ami a versenyt illeti, olyan neves szakemberek is megfordultak az idei viadalon, mint Imre Géza, Rió párbajtőr ezüstérmese, vagy a szatmárnémeti születésű Simona Pop, aki ugyancsak a 2016-os brazíliai ötkarikás játékokon a román párbajtőr csapat tagjaként lett olimpiai bajnok.

Képalá: Imre Géza olimpiai ezüstérmes és Babós Csaba, a Szombathelyi Vívóakadémia Egyesület elnöke a serdülő fiúk versenyének eredményhirdetésén Keszthelyi Zsombornak adnak át aranyérmet Fotó: Málics Róbert

 

Kapcsolódó képek